Защита на профил

Почти винаги, когато някой се опитва да влезе във фейсбук акаунта си или в скайп и се окаже, че е със сменени пароли, си мисли, че е станал жертва на някакви супер хакери, които „разбиват пароли“. Всъщност е жертва на собствената си небрежност и непредпазливост. И за да не Ви се случи това, прочетете какво можете да направите, за да защитите максимално профилите си.

Излишно е да споменавам, че паролите Ви за който и да било акаунт, не трябва да се споделят с никой и трябва да бъдат максимално трудни за отгатване.

Най-често се случва „разбиване“ на парола чрез налучкване – или на самата парола, или на електронната поща, с която е регистриран профила, или на таен въпрос и отговор.  Още по-лесно ще е това за някой, който Ви познава. Затова е много важно тайният въпрос и отговор за смяна на парола на електронната Ви поща да не могат да бъдат познати дори и от близките Ви, а само от Вас!

Подобни въпроси:

„Кога е рожденният ден на детето?“

„Кога имаме годишнина?“

„Каква кола карам?“

„Как се казва съпругът/а ми?“

и други подобни, са изключително лесни за отгатване дори и за непознати за Вас хора!!! Нужно е малко ровене из профила Ви във фейсбук, приятели, роднини, публикации, снимки  и след една такава проверка не е никак трудно вече да знаят отговорите!  Не на 100% разбира се, но е доста вероятно. За тези пък, които Ви познават лично, няма да коментирам. И така – едно от най-важните неща е да имате таен въпрос и отговор на пощата, които знаете САМО ВИЕ!

Допълнителна защита на фейсбук профил:

Отваряте падащото меню до „НАЧАЛО“ и избирате „Настройки на профила“

Тук избирате „Сигурност“

Поставяте отметка на „Защитено разглеждане“

Отметвате, че искате да получавате СМС всеки път, когато някой се опитва да влезе в профила Ви (ще Ви бъде поискан номера на мобилния телефон)

И накрая поставяте отметка, че искате да се изисква одобрение (въвеждане на код, изпратен чрез СМС), когато някой иска да влезе в профила Ви от непознато устройство.

Това е всичко, надявам се да е било полезно!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s