Главните причини при които губим своята енергия!

Признайте си честно, често не ви стигат силите за постигането на определени цели, пътувания или просто за развлечения. Никакви съвети няма да ви помогнат да станете по-продуктивни, ако чисто и просто сте си вяли и не можете да се занимавате с нищо с пълна сила.

Нека да разгледаме заедно как и с какво самите ние се лишаваме от енергия.

.

  • Недоспиване. Всички го знаят, нали? Да, всички, но трябва да направите здравия сън приоритетен за вас. Не на всички са нужни осем часа, на някои са нужни и повече, експериментирайте. Лично аз съм установил, че оптимално необходимият сън за мен е 7,5 часа. Ако ви пречи шумът, тапите за уши ще ви помогнат, старомодно, но действа.
  • Захар. Да, известно време след яденето на бонбони или изпиването на кутия Кола непременно ще ви се додреме. Можете да смекчите този ефект, ако съчетаете захарта с целулоза. Плодовете са най-добри, те са сладки не от захар, а освен това и внасят целулоза в организма.
  • Кофеин. Да, като се ободрите след изпита чаша кафе, ще платите с това, че след известно време нивото ви на бодрост ще спадне под средното. Нищо не се дава безплатно. Може би ще ви се наложи да платите за бързия кофеинов старт с нерви, безсъница или умора през останалото време на денонощието. Избирайте сами.
  • Недостатъчно физическо натоварване. Както е известно, неизползваното отмира. Затова утринната гимнастика, бягането или почти всяко друго редовно упражнение ще повиши нивото на вашата енергия.
  • Недостиг на кислород. През по-голямата част на деня ние дишаме с повърхностно дишане, което води до недостатъчно количество кислород в кръвта. За решаването на този проблем трябва само 3 пъти на ден да отделите по пет минути, за да вдишвате и издишвате десет пъти много бавно, като не забравяте да правите паузи.
  • Прекалено обработена храна. Колкото повече пресни плодове и зеленчуци ядете, колкото по-малко подлагате белтъчините на преработка, толкова по-енергични ще се чувствате.
  • Обезводняване. Недостигът на вода води до проблеми с кръвоснабдяването, влошаване на мозъчната активност и ви кара да се чувствате уморени. Доброто емпирично правило ни съветва да пием не по-малко от 8 чаши вода всеки ден. При това имайте предвид, че употребата на кофеин-съдържащи напитки води до извличане на течността от организма, т.е. любителите на кафето и Колата трябва да пият още повече вода.
  • Стрес. Животът не е проста работа и всички ние сме подложени на стрес. Съществуват редица съвети как да се борим с него. Както вече писахме, един от тях е да престанете да се вълнувате.
  • Хронични заболявания. Някои хора живеят с години, ежедневно изпитвайки болка и се примиряват с нея. Дори ако някога не сте могли да излекувате своя недъг и сте се примирили с болката веднъж, си струва отново да се обърнете към лекар. Може би съвременните методи на лечение ще ви помогнат да заживеете без болка.
  • Вредни хора. Хората, които са устремени към негатива се славят като енергетични вампири, просто защото след разговор с тях у другите изчезва желанието да гледат с усмивка към бъдещето. Избягвайте такива хора винаги, когато това е възможно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА ВЪВ FACEBOOK

източник: ЛАЙФХАКЕР.БГ

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s