Варненец снима задрямали полицаи, привикват го в районното

Варненец бе извикан на разпит в полицията заради публикуваната снимка на трима спящи униформени по време на работа във Фейсбук. „Спинкаха си и ми се стори хем смешно, хем редно да стане достояние на обществеността по един или друг начин”, обясни пред bTV мотивите си да снима полицаите Боян Максимов.

След като е пуснал снимката в мрежата, Максимов е бил извикан в полицията, за да обясни, защо я е направил. По думите му в районното му обяснили, че получили нареждане от София да го питат защо е заснел кадъра.

Максимов разказва, че след разпита е спиран много пъти по улиците за проверки. Има четири акта, защото не си е носил личната карта и защото си е разхождал кучето без каишка. Твърди, че три от актовете му са написани от един от спящите полицаи на снимката.
Сега Боян Максимов „съжалява”, че е направил снимката и с ирония заявява, че трябвало да подходи по друг начин към ситуацията.

„Навярно е трябвало да ги завия нещо, да не настинат, ако им е хладно. Или ако е имало някоя муха, да я разкарам така, да не им разваля рахатлъка“.

Той твърди, че направил снимката и я е пуснал в интернет като знак на протест срещу бездействието на органите на реда. Седмици преди случката той е бил наръган в рамото след битова свада с двама съседи, които били освободени от полицията половин час след задържането им.

Говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева „дискредитира” Боян Максимов и обяви пред bTV, че той е бил викан многократно в районното заради „престъпления, които е извършил”. Тя определи поведението му като „хулиганско, а не като на човек, който очаква държавата да се отнася към него като към всеки спазващ законите”.
Тя обясни, че инструкцията за патрулната дейност позволява на полицаите да правят 30-минутна почивка на всеки 12 часа и те могат да използват това време, както намерят за добре.

„Според мен, той е много самотен и очевидно иска да предизвиква някакво внимание. Аз не виждам нещо специално към него от страна на полицията”, продължи Пенчева.
Тя обясни, че Максимов е пуснал жалба до директора на варненската полиция и най-вероятно ще бъде извършена проверка по случая. „Но първоначалното мнение на директора, без да се е запознал в подробности със случая беше, че няма как полицаите да бъдат наказвани затова, че си вършат работата по Закона за МВР”.
Калинка Пенчева добави, че „няма как проверката да не бъде справедлива”, тъй като се извършва от комисия, а не от един човек”.

Говорителката на варненската полиция смята, че „лицето Максимов не е толкова велико, че да се занимаваме с него. Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави”, заяви тя.

източник: http://www.blitz.bg

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s